KÖZÉRTHETŐ JOGI BLOG megnyugtató jogi megoldások

online cégek tulajdonosainak és vezetőinek – közérthetően. A blog szerzője jogász, 1996 – 2014 között ügyvédként letesztelte, amiről itt ír. Jogi ismeretterjesztés a hazai cégvezetők szolgálatában.

Édes… drága… munkajog: a Különvélemény mégsem szabad?

Az új Munka Törvénykönyve – hasonlóan egyébként a nemrégiben hatályon kívül került korábbihoz – tartalmaz jó néhány rendelkezést arra nézve, mi mindent és hogyan tehet a dolgozó – hivatalos elnevezésén a munkavállaló – a cégnél, a munkahelyén. Máris eszembe jut egy klassz film, Spielberg filmje: A különvélemény.

Nézzük is sorjában: Mit nem tehet a munkavállaló? Azaz: mi sértheti a munkahely érdekeit? Miről nem lehet különvéleménye a lojális munkavállalónak?

 

Tilos a kárt okozó cselekedet. “8. § (1) A munkavállaló a munkaviszony fennállása alatt – kivéve, ha erre jogszabály feljogosítja – nem tanúsíthat olyan magatartást, amellyel munkáltatója jogos gazdasági érdekeit veszélyeztetné.”

Mik lehetnek ezek?  Például: titkos tárgyalások a konkurenciával; céges belső adatok továbbítása a piac hasonló szereplőihez; a készülő friss marketingajánlatokról vagy belső munkafeljegyzésekről chat-elés a neten stb. Valamilyen aktív, tevőleges cselekedet, ami akár gazdasági kárt is okozhat a cégnek.

Tilos a munkaidőn kívüli hírnévrontás is.8.§ (2) A munkavállaló munkaidején kívül sem tanúsíthat olyan magatartást, amely – különösen a munkavállaló munkakörének jellege, a munkáltató szervezetében elfoglalt helye alapján – közvetlenül és ténylegesen alkalmas munkáltatója jó hírnevének, jogos gazdasági érdekének vagy a munkaviszony céljának veszélyeztetésére…”

Sőt: a munkavállaló magatartása korlátozható is, erről a korlátozásról azonban a munkavállalót írásban előzetesen tájékoztatni kell. Azaz: elvárhatod cégtulajdonosként, hogy vezetőid, középvezetőid a pozíciójukhoz méltóan viselkedjenek, és a munkaidőn kívül is tartsák ehhez magukat. Ha megtudod, hogy a buliban a cégedet szidták, vagy esetleg alpári módon, italozva hivalkodtak, mindeközben trágár megjegyzésekkel illették a céget vagy a marketingkoncepciót, konkrét munkajogi szankciót alkalmazhatsz a nagyszájú dolgozóval szemben.

Tilos a különvélemény? “8.§ (3) A munkavállaló véleménynyilvánításhoz való jogát a munkáltató jó hírnevét, jogos gazdasági és szervezeti érdekeit súlyosan sértő vagy veszélyeztető módon nem gyakorolhatja.”

A dolgozó tehát legfeljebb lojális lehet a munkaadójával szemben. Jobb, ha a belső viták lepedőit nem teregeti ki az ablakba, nem mesélget a belső céges konfliktusokról, még akkor sem, ha abban különvéleménye is van. Az tehát a Munka törvénykönyve szerint mindig a vállalaton belülre tartozik.

A munkahelyi titkokat őrizni kell! “8.§ (4) A munkavállaló köteles a munkája során tudomására jutott üzleti titkot megőrizni. Ezen túlmenően sem közölhet illetéktelen személlyel olyan adatot, amely munkaköre betöltésével összefüggésben jutott a tudomására, és amelynek közlése a munkáltatóra vagy más személyre hátrányos következménnyel járhat.

Ez a szabály érthető, és indokolt is. Azt azonban tudnod kell: a titoktartás nem terjedhet ki a közérdekű adatok nyilvánosságára és a közérdekből nyilvános adatra vonatkozó, törvényben meghatározott adatszolgáltatási és tájékoztatási kötelezettségre. Hiszen az ilyen adatokat épp a törvények erejénél fogva nyilvánossá kell tenni a munkahelynek is, mert erre valamelyik rá vonatkozó jogszabály kötelezi a cégvezetést.

A munkajog világa zegzugos, a törvényi szabályozás átalakulóban van, alkalmazkodva a gazdasági változásokhoz. Ez így van rendjén. Az új Munka törvénykönyvéről is számos helyütt, sok mindent olvashatsz. Ez is jó lehet a tájékozódáshoz.

Konkrét kérdés, konkrét munkahelyi felmondás vagy vita esetén azonban mindig kérdezz a céged ügyvédjétől, hogy ne hibázz. Ha Te is cégvezető vagy, de nincs kihez fordulnod, mert nincs állandó jogászod, mi is szívesen segítünk. Írd be ide, a kérdőívbe, hogy a blogon olvastad a cikket és itt találtál ránk. Kérdezek itt, irány a kérdőív.

 Vitamentes munkaszerződéseket kívánunk a cégednek!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*