KÖZÉRTHETŐ JOGI BLOG megnyugtató jogi megoldások

online cégek tulajdonosainak és vezetőinek – közérthetően. A blog szerzője jogász, 1996 – 2014 között ügyvédként letesztelte, amiről itt ír. Jogi ismeretterjesztés a hazai cégvezetők szolgálatában.

KOMMENTSZABÁLYZAT

Tisztelt Bloglátogató, kommentelő olvasó!

Tájékoztatunk, hogy a hatályos jogszabályok és az Alkotmánybíróság 2014. évben született döntése szerint honlapunk/blogunk (www.blog.drnemethlaw.hu) felelős az itt megjelenő kommentekért. A felelősségünket azonban minimalizálni szeretnénk, hiszen nem kívánunk senkinek kárt okozni, vagy ilyenhez asszisztálni.

Mivel az internet nem jogmentes terület, kérjük, hogy tartsd be ezt a kommentszabályzatot! Köszönjük!

Kérjük, hogy ha az itt írottakkal nem értesz egyet, ne küldj be kommentet a www.blog.drnemethlaw.hu-n megjelenő írásokhoz. A kommented beküldésével tudomásul veszed a lenti kommentszabályzatot és önkéntesen hozzájárulsz és lehetővé teszed számunkra nemcsak a sértő kommentrészek, hanem a teljes hozzászólás letiltását (a megjelenés nem engedélyezését), vagy utólagos eltávolítását, az alábbiak szerint:

Légy tekintettel mások jogaira!

Tilos a károkozás még a kommentekben is!!!

1. Tilos a mások személyes jogait sértő bejegyzés, így különösen mások alaptalan kritizálása hiteles bizonyíték nélkül, trágár minősítő jelzések használata, megalázásra, lekicsinylésre, más negatív minősítésre alkalmas kifejezések használata.

2. Tilos a megkülönböztetés faji, nemi, erkölcsi , vallási, bőrszín, vagy más olyan személyiségi jogi alapon, amely beleütközik a negatív diszkriminációt tiltó és az egyenlő bánásmódot előíró jogszabályokba.

3. Tilos a szerzői jogok megsértése, így tehát nem tehetsz közzé engedély nélküli plagizáló tartalmakat, továbbá nem tölthetsz fel semmilyen szerzői jogi terméket, művet, amennyiben ehhez a szerzőtől előzetes engedélyt nem kaptál, vagy az nem minősül a szerzői jogi törvények alapján nyilvános közkincsnek.

4. Tilos a polgári jog szerinti károkozás (pl. jó hírnév sérelmével okozott polgári jogi kár), valamint tilos a büntetőjogba ütköző rágalmazásra és becsületsértésre alkalmas kifejezések és minősítések használata.

Tilos a károkozás!

Nem írhatsz akármit a hozzászólásodban!

5. A fenti tilalmak mind a honlapunkon/blogunkon hozzászóló követőinkre, mind a saját tartalmainkra vonatkoznak.

6. A blog fenntartója saját hatáskörben jogosult eldönteni, hogy a beírt kommentek – melyek egyébként nem azonnal jelennek meg, hanem előzetes minősítő ellenőrzés után kerülnek közzétételre – sértik-e valakinek a jogait a fentiek szerint. Észlelt sérelem esetén a komment nem jelenik meg.

7. Tilos a spamelés, a blog elárasztása tiltott kereskedelmi vagy egyéb reklámokkal, tiltott módszerekkel és tartalmakkal.

8. A blog üzemeltetője jogosult az egyszer már sértő tartalmat feltevő hozzászóló jövőbeli letiltására.

9. A blog üzemeltetője fenntartja magának a jogot saját jogainak védelme érdekében szükséges bizonyításhoz közjegyzői ténytanúsítás alkalmazására és ennek egy esetleges jogi eljárásban való felhasználására. A közjegyzői ténytanúsítás közokirat, ellene az ellenbizonyítás csak igen alacsony valószínűséggel lehetséges, a közokiratban lévő tartalmat a bíróság a valóságnak megfelelő tartalomként fogadja el.

Amennyiben megsérted az itt írott rendelkezéseket, a kommentedet indoklás nélkül azonnal eltávolítjuk, vagy előzetes moderálás során nem is tesszük lehetővé annak megjelenését. Ugyanis nem kívánunk az általad másoknak okozott sértésekért és károkért helyetted felelni. Amennyiben a beküldött kommented csak részben tartalmaz sértő elemeket, ebben az esetben si a teljes hozzászólás törlésre kerül.

Akinek a jelen blogban írott komment személyiségi vagy szerzői jogait sérti, és ezt jelzi a blog üzemeltetőjének, az üzemeltető haladéktalanul intézkedik a sértő komment eltávolítása érdekében.

Tájékoztatjuk a Tisztelt Olvasó Közönséget, hogy a fent írott károkozásokra vagy sérelmekre a jelen kommentszabályzat közzétételét megelőzően még egyszer sem került sor ebben a blogban. Ezt hálásan köszönjük! És reméljük, hogy ezen a blogon a jövőben is az eddigi elvek mentén üzemeltetett, jogszerű blogolás és kommentelés zajlik majd.

Köszönjük, hogy intelligens és igényes olvasó- és kommentelő közönséggel rendelkezünk.

Amennyiben a kommented nem jogsértő, de valamiért mégis kérnéd annak törlését, kérlek írj erre az emailcímünkre: iroda@drnemethlaw.hu, és rendszergazdánk 24 órán belül intézkedik kérésed teljesítése iránt.

Köszönjük a fentiek tudomásulvételét. 

E kommentszabályzat 2014. június 10-től hatályos. Fenntartjuk a jogot a jelen kommentszabályzat egyoldalú módosítására és változtatására.

( (C) A www.blog.drnemethlaw.hu blog üzemeltetője és szerzője. )

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*