KÖZÉRTHETŐ JOGI BLOG megnyugtató jogi megoldások

online cégek tulajdonosainak és vezetőinek – közérthetően. A blog szerzője jogász, 1996 – 2014 között ügyvédként letesztelte, amiről itt ír. Jogi ismeretterjesztés a hazai cégvezetők szolgálatában.

Bemutatom megbízóimat: A Pörgős, A Határozott, Az Elemző és A Humánus. Ahány megbízó, annyi féle a siker!

Most nem jogi dolgokról írok, hanem egy kicsit beavatlak irodám kulisszatitkaiba.

Szerintem ugyanis mindenki szívesen bekukucskálna egy ügyvédi irodába,  minden kötelezettség nélkül. Csak úgy nézelődne egy kicsit, hogy pl. ide vajon kik járnak, milyen ügyeket hoznak, én vajon hogyan érezném magam ott, és egyáltalán: miféle ügyvédek vannak?

Sajnos az ügyvédi etikai normák jelenleg még nem teszik lehetővé, hogy nyilvánosan közzé tehessem megbízóimat, vagy éppen az ügyeket, melyekben sikeresen részt vettem. De tudod mit?

Azt viszont elárulhatom Neked, hogy az én megbízóim között alapvetően négyféle ember van, akikkel különösen jól tudok (tudunk a kollégáimmal együtt) dolgozni:

1.) A pörgős típusú megbízómat nagyon szeretem. Általában, ha cégvezetőként, cégtulajdonosként dolgozunk együtt, az a cégnek nagyon jó. Gyorsan döntünk, aztán meg is csináljuk. Én is ilyen vagyok, ha megvan a cél, mielőbb meg kell csinálni, és élvezni a sikert. A gyors munka lázba hozza nemcsak a megbízót, de az ügyvédet is, bármily hihetetlen.

2.) Van olyan megbízóm is, aki mindig elemez. Kérdez, érvel, épp ezért kedvelem Mindenre gondol, mindig rákérdez az apró részletekre. Nekem ez jól esik, hiszen erre nem kötözködésként tekintek, hanem hogy kíváncsi a részletekre is. Ez munkatársaimat is örömmel tölti el, megbecsülve érezzük magunkat, ha nekik dolgozhatunk.

3.) Ha pedig valaki emberséges, nagyon barátságos, kedves, akkor különösen nagy öröm, ha segíthetek. Hiszen a megbízóm nemcsak a munkám szakmai, jogi részét értékeli, hanem igazán hálás azért is, hogy emberként is segítek neki, cégének, családjának. Igazán hálás szerep egy ilyen humánus megbízó ügyvédjének lenni. Köszönöm nekik ezúton is.

.

4.) És vannak olyan megbízóim is, akik mindig nagyon pontosan tudják, hogy mit akarnak. Ezt azért értékelem igazán, mert nem csak nekünk, ügyvédeknek egyedül kell kitalálnunk az egész megoldási folyamatot, hanem gyakran egyértelmű utasításokat teljesíthetünk, és máris halad a munka. Így mindig közelebb és gyorsabb a siker!

Ugye hányféle emberrel dolgozhat egy ügyvéd is? Igazán színes, érdekes a munkánk, különösen, ha bonyolult szerződésekben, vagy nagy értékű, érdekes és komplex jogvitákban vehetünk részt.

Te vajon melyik típushoz hasonlóan gondolkodsz az ügyeidről?  Valamelyikben esetleg magadra is ismertél? Igazán megtisztelő, hogy elolvastad ezt az írásomat is, és megismerkedtél egy kicsit a színpadok mögötti emberi, nem kifejezetten az ügyek megoldásával összefüggő jogi részletekkel is ügyvédi munkámban.

Örülök, hogy megoszthattam veled is személyes és munkatapasztalataimat is, remélem Te is érdekesnek találtad, hogyan tudok (tudunk kollégáimmal) nap mint nap sikeresen együtt dolgozni nemcsak pörgős vagy határozott, de elemző és érző megbízóinkkal is. Hiszen mindenki másért fontos, mindenkivel más a siker! Most, hogy így végig gondolom, látom, hogy ügyvédként rengeteg igazán értékes, tehetséges és tenni akaró cégvezetőnek, cég- vagy ingatlan tulajdonosnak segítettem már 1996 óta.

És ki tudja? Talán egyszer Téged is megismerhetlek majd… Remélem, a következő írásomat is kíváncsian várod, és visszatérsz majd ide, ha időd engedi. Tedd el blogom címét a könyvjelzők közé, és azonnal láthatod majd, ha friss írást tettem közzé. (Kitalálom: ha pörgős vagy, már klikkeltél is fent a böngésződben, ha pedig elemző olvasóm vagy, még gondold alaposan végig, ez az oldal miért is lehet fontos neked…)

Kifejezetten a szakmai írásaimat is szívesen olvasgatnád, akár havi, vagy heti rendszerességgel, anélkül, hogy ide vissza-vissza kellene térned? Akkor ajánlom Neked a Jogi Navigátor(R)-t, amely házhoz megy. Itt kérd.

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*